Tapahtumia ja nähtävyyksiä

 

Lomanen Lounaisessa Hämeessä

Rakenna itsellesi upea loma Lounais-Hämeessä ja Tammelan lähikunnissa. Majoitu edullisesti Venesillan hulppeassa järvimaisemassa ja tutki tukikohdastasi käsin lähiseudun nähtävyyksiä ja tapahtumia. Niitä on kesän mittaan kymmeniä lyhyen ajomatkan päässä, eikä Hämeenlinnaan tai Turkuunkaan kovin pitkä matka ole.

Luonnon ystävälle ovat tarjolla Hämeen luontokeskus, Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot, Saaren kansanpuisto ja Kaukolan näkötorni.
Teatteria ja musiikkia harrastaville löytyy katsottavaa ja kuunneltavaa Rauhaniemen kesäteatterista, Forssan teatterista, Ypäjän musiikkiteatterista ja useista lähiseudun kesäteattereista. Tasokasta klassista tarjoaa Lounais-Hämeen musiikkipäivät.

Urheilusta innostuneille löytyy tarjontaa maratonista ja järvisählystä raviin ja ratsastukseen, mm. Nice Run, Suvi-ilta, raveja Forssan Pilvenmäellä, ratsastusta Ypäjällä sekä Eerikkilän urheiluopiston tarjonta.

Historian ystävälle löytyy myös kiinnostavia kohteita, mm. Forssan museo, kuntien kotiseutumuseot, Mustialan miljöö, Suomen hevosurheilumuseo Ypäjällä tai maatalousmuseo Sarka Loimaalla.

Torien ja löytöjen ystävää ilahduttavat mm. Hakkapeliittatapahtuma Mustialassa, kuuluisa Somerniemen kesätori, Iittalan tehtaanmyymälä Humppilassa ja Finlaysonin tehtaanmyymälä Forssassa. Forssan Kehräämöalueella vieraillessa kannattaa ehdottomasti poiketa myös käsityömyymälä Sigridiin, josta löydät kauniit käsintehdyt tuliaiset ja lahjat.

Lapsiperheitä voisivat kiinnostaa Mustialan kotieläinpiha Farmi tai seikkailupuisto Sisumetsä Somerniemellä.

Tietoa nähtävyyksistä ja tapahtumista löydät kuntien ja Forssan seudun matkailun tapahtumakalentereista.

www.tammela.fi/palvelut/matkailu/tapahtumat

www.forssanseutu.fi

jokioinen.fi/matkailu

www.humppila.fi/kulttuuri-ja-liikunta/matkailu

www.ypaja.fi/fi/matkailu

www.eerikkila.fi

www.amyri.fi